Sastojci:

pileći bataci 2 komada
šargarepe 2
krompira 2
pirinač 2-3 kašike
sok od limuna
jaja 2
so kašičica
biber malo
suvih začina kašičica

Priprema:

Meso stavite u lonac sa vodom, dodajte seckanu šargarepu i krompir i kuvajte na laganoj vatri. Kuvajte oko sat vremena da meso omekša. Omekšalo meso izvadite iz lonca i odvojite od kostiju. Meso koje ste odvojili vratite nazad u lonac i nastavite sa kuvanjem. Dodajte opran pirinač, posolite pobiberite i dodajte začine. Kuvajte desetak minuta da i pirinač omekša. Jaja umutite viljuškom, dodajte isceđen sok od limuna i sve pomešajte. Sipajte smesu u supu, promešajte i kuvajte još par minuta. Supu poslužite toplu. Osvežavajuća supa sa limunom kako za letnji tako i za zimski period. Supu možete poslužiti uz parče hleba i kao kompletan obrok.

AVGOLEMONO