Sastojci:
pileći bataci | 2 komada |
šargarepe | 2 |
krompira | 2 |
pirinač 2-3 | kašike |
sok od | limuna |
jaja | 2 |
so | kašičica |
biber | malo |
suvih začina | kašičica |
Priprema:
Meso stavite u lonac sa vodom, dodajte seckanu šargarepu i krompir i kuvajte na laganoj vatri. Kuvajte oko sat vremena da meso omekša. Omekšalo meso izvadite iz lonca i odvojite od kostiju. Meso koje ste odvojili vratite nazad u lonac i nastavite sa kuvanjem. Dodajte opran pirinač, posolite pobiberite i dodajte začine. Kuvajte desetak minuta da i pirinač omekša. Jaja umutite viljuškom, dodajte isceđen sok od limuna i sve pomešajte. Sipajte smesu u supu, promešajte i kuvajte još par minuta. Supu poslužite toplu. Osvežavajuća supa sa limunom kako za letnji tako i za zimski period. Supu možete poslužiti uz parče hleba i kao kompletan obrok.