AKROPOLIS TIKVICE

Sastojci

  • 100 g pečuraka
  • 2 tikvice
  • šargarepa
  • struk celera
  • 2 glavice crnog luka
  • kašika maslinovog ulja
  • ispasiran čen belog luka
  • 50 g palente
  • 100 g supe od povrća
  • pola kašičice majčine dušice
  • 1 ruzmarin
  • so i biber
  • 200 g mocarele ili neki drugi meki sir

Upustvo

  • U 150 ml mlake vode omekšati pečurke, ocediti ih, a vodu sačuvati. Pečurke iseckati, tikvice prepoloviti i izvaditi im srž, a zatim ih iseckati na kockice.
  • Na zagrejanom ulju prodinstati povrće i beli luk. Dodati palentu, pečurke, vodu u kojoj su se kuvale, supu i začine pa sve kuvati 10 minuta.
  • Rernu zagrejati na 200 stepeni. Dobijenom masom napuniti tikvice, dodati mocarelu, pa ostaviti 20 minuta da se zapeku.