AKROPOLIS TIKVICE
Sastojci
- 100 g pečuraka
- 2 tikvice
- šargarepa
- struk celera
- 2 glavice crnog luka
- kašika maslinovog ulja
- ispasiran čen belog luka
- 50 g palente
- 100 g supe od povrća
- pola kašičice majčine dušice
- 1 ruzmarin
- so i biber
- 200 g mocarele ili neki drugi meki sir
Upustvo
- U 150 ml mlake vode omekšati pečurke, ocediti ih, a vodu sačuvati. Pečurke iseckati, tikvice prepoloviti i izvaditi im srž, a zatim ih iseckati na kockice.
- Na zagrejanom ulju prodinstati povrće i beli luk. Dodati palentu, pečurke, vodu u kojoj su se kuvale, supu i začine pa sve kuvati 10 minuta.
- Rernu zagrejati na 200 stepeni. Dobijenom masom napuniti tikvice, dodati mocarelu, pa ostaviti 20 minuta da se zapeku.