Sastojci:

30 g kvasca

200 g margarina

400 g brašna

1 jaje

2 kašike šećera

Za fil:

200 g mlevenih oraha

180 g šećera

1 vanilin šećer

100 g marmelade od kajsija

100 g marmelade od višanja

Za glazuru:

100 g čokolade

5 kašika ulja

Priprema:

U brašno razmrviti margarin, dodati šećer, jaje i kvasac razmrvljen u malo toplog mleka.

Zamesiti testo.

Podeliti ga na 3 dela i ostaviti da ostoji oko 30 minuta.

Mlevene orahe pomešati sa šećerom i vanilin šećerom. Testo razviti u 3 lista prema veličini pleha. U podmazan pleh položiti prvi list.

Namazati ga marmeladom od kajsija.

Posuti sa polovinom pripremljenih oraha i šećera.

Staviti drugi list, premazati marmeladom od višanja i posuti drugom polovinom pripremljenih oraha i šećera.

Poklopiti trećim listom testa i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade (100 gr čokolade rastopiti sa 5 kašika ulja na tihoj vatri).

ŽERBO KOLAČ

Course: desert