Sastojci:

spanać 1 kg
mladi crni luk 1 struk
mladi beli luk 1/2 struka
jaja 2
so po ukusu
biber po ukusu
kačkavalj 50 g
PRELIV:
maslac 40 g
brašno 1 kašika
mleko 250 ml
kačkavalj 50 g

Priprema:

Spanać skuvajte u posoljenoj vodi, dobro ga ocedite i sitno iseckajte.

Crni i beli luk iseckajte, propržite na ulju i dodajte spanaću zajedno sa ulupanim jajima. Posolite, pobiberite i dobro promešajte.

Spanać sipajte u vatrostalnu činiju, a odozgo pospite rendanim kačkavaljem i prelijte pripremljenim prelivom.

Za preliv zagrejte maslac, dodajte brašno, malo propržite i uz neprestano mešanje dolivajte mleko.

Kuvajte dok se sos ne zgusne, pa umešajte na kocke iseckan kačkavalj. Prelijte spanać i zapecite u rerni.

ZAPEČENI SPANAĆ SA SIROM

Course: glavno jelo