Sastojci:
spanać | 1 kg |
mladi crni luk | 1 struk |
mladi beli luk | 1/2 struka |
jaja | 2 |
so | po ukusu |
biber | po ukusu |
kačkavalj | 50 g |
PRELIV: | |
maslac | 40 g |
brašno | 1 kašika |
mleko | 250 ml |
kačkavalj | 50 g |
Priprema:
Spanać skuvajte u posoljenoj vodi, dobro ga ocedite i sitno iseckajte.
Crni i beli luk iseckajte, propržite na ulju i dodajte spanaću zajedno sa ulupanim jajima. Posolite, pobiberite i dobro promešajte.
Spanać sipajte u vatrostalnu činiju, a odozgo pospite rendanim kačkavaljem i prelijte pripremljenim prelivom.
Za preliv zagrejte maslac, dodajte brašno, malo propržite i uz neprestano mešanje dolivajte mleko.
Kuvajte dok se sos ne zgusne, pa umešajte na kocke iseckan kačkavalj. Prelijte spanać i zapecite u rerni.