WALDORF SALATA

Sastojci

  • 1 jabuka
  • 1 celer
  • 1 šaka iseckanih oraha
  • 1/2 kašikice rendanog rena nije obavezno
  • 2 dl kisele pavlake ili majoneza
  • so biber

Upustvo

  • Celer očistite, operite i blanširajte, odnosno prokuvajte ga nekih 5 minuta, sasvim kratko, ne treba duže. Blanširan celer stavite u hladnu vodu da se ohladi i narendajte ga na krupnije rende.
  • Jabuci izvadite semenke, narendajte je zajedno sa ljuskom i dodajte celeru. Najbolje su nakisele jabuke, pogotovo „greni smit“.
  • Sve zalijte sokom od pola limuna (da ne oksidiše i ne potamni). Posolite i pobiberite po ukusu i dodajte pavlaku, promešajte, pospite seckanim orasima.
  • Umesto pavlake možete staviti majonez, ili ga dodati pavlaci.
  • Salatu dekorišite po želji i služite.