VOJVOĐANSKI SEKELJI GULAŠ

Course: glavno jelo

Sastojci

  • Za deo od kupusa:
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašika masti
  • 1 kg kupusa ribanca
  • Za deo od mesa:
  • 1 kg svinjskog mesa
  • 1 kašika masti
  • 2 glavice crnog luka
  • Za kraj:
  • aleva paprika so, biber
  • 2 dl kisele pavlake

Upustvo

  • 1 kg svinjskog mesa od buta oprati i iseći na male kocke.
  • Očistiti 2 glavice crnog luka. U veću šerpu staviti 1 kašiku masti da se zagreje na štednjaku, pa u vrelu mast spustiti sitno isečeni luk da se upola isprži.
  • U luk staviti 1 kg kupusa ribanca., predhodno opranog u hladnoj vodi da bi mu se suvišna kiselina uklonila. Propržiti kupus sa lukom i često ga mešati.
  • Zasebno u šerpu staviti 1 kašiku masti, 2 glavice sitno isečenog crnog luka, pa odmah spustiti ono isečeno svinjsko meso da se prži kao za paprikaš.
  • Kad je meso potpuno mekano, a kupus se udinstao, na pola sata pred ručak, pomešati kupus i meso, dodati malo aleve paprike, bibera i soli, pa naliti sa 2 dl kisele pavlake i ostaviti da kratko vreme prokrčka.