VOJNIČKA ČORBA
Sastojci
- pola glavice mnjeg kiselog kupusa
- 1/4 parčeta celera
- 1 šargarepa
- 2 struka praziluka
- pola zelene salate
- 2 kašike nasti ili ulja
- 8 čaša tople vode
- so
- 3-4 krompira
- šaka boranije
- šaka graška
- 1 jaje
Upustvo
- Uzeti pola male glavice kiselog kupusa, 1/4 parčeta celera, 1 šargarepu, 2 struka praziluka i pola zelene salate. Iseći ih na parčiće i pržiti u 2 kašike masti ili ulja, doliti 8 čaša tople vode, posoliti i zatim staviti da vri oko pola sata.
- Posle dodati 3 do 4 krompira isečene na komadiće, šaku boranije i šaku graška. Ostaviti čorbu da vri oko sat ili sat i po. Na kraju je začiniti jajetom.