VOJNIČKA ČORBA

Sastojci

  • pola glavice mnjeg kiselog kupusa
  • 1/4 parčeta celera
  • 1 šargarepa
  • 2 struka praziluka
  • pola zelene salate
  • 2 kašike nasti ili ulja
  • 8 čaša tople vode
  • so
  • 3-4 krompira
  • šaka boranije
  • šaka graška
  • 1 jaje

Upustvo

  • Uzeti pola male glavice kiselog kupusa, 1/4 parčeta celera, 1 šargarepu, 2 struka praziluka i pola zelene salate. Iseći ih na parčiće i pržiti u 2 kašike masti ili ulja, doliti 8 čaša tople vode, posoliti i zatim staviti da vri oko pola sata.
  • Posle dodati 3 do 4 krompira isečene na komadiće, šaku boranije i šaku graška. Ostaviti čorbu da vri oko sat ili sat i po. Na kraju je začiniti jajetom.