Sastojci:

Za koru:

• 5 jaja
• 250 g šećera
• 180 g brašna
• pola praška za pecivo

Za fil:

• puding od vanile
• 400 ml mleka
• 50 g šećera
• 250 g margarina

Za preliv:

• 120 g seckanih oraha ili badema
• sezonsko voće
• želatin za tortu

Priprema:

Mikserom dobro umutite žumanca sa pet kašika vode, a kad zapeni dodajte šećer i mutite još malo. U posudu sipajte kašiku po kašiku brašna zajedno sa praškom za pecivo, pa promešajte.

Belancima dodajte prstohvat soli, pa mikserom umutite u posebnoj činiji. Šne dodajte žumancima, ali nemojte sasvim da sjedinite smese da bi testo ostalo vazdušasto.

Pleh obložite papirom za pečenje, nalijte testo i pecite na temperaturi od 175 stepeni oko 30 minuta.

Puding pripremiti prema uputstvu na kesici. Ohladiti ga, dodati mu margarin i dobro ga umutiti.

Koru za tortu podeliti na tri dela, pa ih nafilujte delom fila, a ostatkom premažite celu tortu i pospite je seckanim orasima.

Preko svega poređajte seckano voće, pa prelijte želatinom koji ste pripremili prema uputsvu sa pakovanja.

VOĆNA TORTA OD VAZDUŠASTOG TESTA

Course: desert