Sastojci:
Za koru:
• 5 jaja
• 250 g šećera
• 180 g brašna
• pola praška za pecivo
Za fil:
• puding od vanile
• 400 ml mleka
• 50 g šećera
• 250 g margarina
Za preliv:
• 120 g seckanih oraha ili badema
• sezonsko voće
• želatin za tortu
Priprema:
Mikserom dobro umutite žumanca sa pet kašika vode, a kad zapeni dodajte šećer i mutite još malo. U posudu sipajte kašiku po kašiku brašna zajedno sa praškom za pecivo, pa promešajte.
Belancima dodajte prstohvat soli, pa mikserom umutite u posebnoj činiji. Šne dodajte žumancima, ali nemojte sasvim da sjedinite smese da bi testo ostalo vazdušasto.
Pleh obložite papirom za pečenje, nalijte testo i pecite na temperaturi od 175 stepeni oko 30 minuta.
Puding pripremiti prema uputstvu na kesici. Ohladiti ga, dodati mu margarin i dobro ga umutiti.
Koru za tortu podeliti na tri dela, pa ih nafilujte delom fila, a ostatkom premažite celu tortu i pospite je seckanim orasima.
Preko svega poređajte seckano voće, pa prelijte želatinom koji ste pripremili prema uputsvu sa pakovanja.