VANILA MAFINI

Course: desert

Sastojci

  • 200 g šećera
  • 110 g margarina
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice ekstrakta od vanile
  • 200 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 125 ml mleka

Za dekoraciju:

  • 100 g margarina
  • 2,5 šolje šećera u prahu
  • 2 kašike mleka
  • 1/2 kašičice ekstrakta od vanile
  • šarene mrvice

Upustvo

  • Mikserom umutiti margarin, postepeno dodavati jaja i šećer.
  • U brašno dodati prašak za pecivo i sve to pomešati sa prethodno pripremeljenom smesom. Mutiti mikserom i postepeno dodavati mleko dok smesa ne postane glatka.
  • Sipati u kalup za mafine obložen papirnim koricama ili premazan uljem i peći 20-25 minuta na 180 C.
  • U posebnu posudu umutiti margarin, šećer u prahu, mleko i ekstrakt od vanile. Mutiti dok se ne dobije glatka smesa, sastojke postepeno dodavati.
  • Filovati prohlađene mafine i ukrasiti šarenim mrvicama ili nečim drugim po želji.