Sastojci:
Za testo:
400 g brašna
200 ml tople vode
1/2 kockice kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
100 ml ulja
Za premazivanje:
250 g margarina
Za nadev:
300 g sitnog sira
1 belance
Premaz:
1 žumance
Priprema:
Testo:
Najpre u toplu vodu izmrviti kvasac uz dodatak šećera. Pustite da nadođe. U prosejano brašno dodati so, ulje, a potom i nadošao kvasac. Prvo mešati varjačom da se sjedini, a potom rukama još par minuta. Ovo testo možete odmah raditi.
Razvaljati oklagijom u pravougaonik. Polovinom margarina sečenog na listove prekriti testo, preklopiti ivice kao pismo. Ponovo razvaljati u pravougaonik i ponoviti postupak sa drugom polovinom margarina, a zatim ponovo preklopiti ivice.
Razvaljati još jednom u pravougaonik i iseći na na manje kvadrate otprilike 3×5 komada.
Sir umutiti viljuškom sa belancetom uz malo soli po ukusu. Stavljati kašikom na sredinu, a potom preklopiti ivice u trougao. Ređati u pleh.
Premazati žumancetom u koje ste kanuli par kapi vode. Posuti susamom. Rernu zagrejati na 220°C. Peći nekih 20ak minuta, tj dok ne porumene.