TORTICE OD GROŽĐA
Course: desert
Sastojci
Za testo:
- 150 g marcipana
- 2 kašike likera po želji
- 50 g margarina
- jaje
- belance
- 35 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
Za fil:
- 500 g grožđa
- 250 ml belog vina
- 1/2 kesice pudinga od vanile
- 1 kesica želatina
- 2 kašike šećera u prahu
- malo margarina
Upustvo
- Rernu zagrejte, a modlice, prečnika oko 12 cm, dobro podmažite margarinom.
- Marcipan podelite na manje delove i zajedno sa likerom i margarinom mutite dok smesa ne postane penasta. Dok mutite, postupno dodajte celo jaje, belance, brašno i prašak za pecivo. Testo od marcipana sipajte u modle i pecite 20 minuta na 200 stepeni.
- Stavite 200 ml vina da provri, pa dodajte 50 ml vina sa pudingom, i mešajte dok se ne skuva. Smesu ohladite i prelijte preko testa u modlicama. Odozgo poređajte grožđe iz kojeg ste predhodno izvadili semenke.
- Želatin pripremite prema uputstvu na kesici, prelijte njime tortice i ostavite da se ohladi.