TORTICE OD GROŽĐA

Course: desert

Sastojci

Za testo:

  • 150 g marcipana
  • 2 kašike likera po želji
  • 50 g margarina
  • jaje
  • belance
  • 35 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo

Za fil:

  • 500 g grožđa
  • 250 ml belog vina
  • 1/2 kesice pudinga od vanile
  • 1 kesica želatina
  • 2 kašike šećera u prahu
  • malo margarina

Upustvo

  • Rernu zagrejte, a modlice, prečnika oko 12 cm, dobro podmažite margarinom.
  • Marcipan podelite na manje delove i zajedno sa likerom i margarinom mutite dok smesa ne postane penasta. Dok mutite, postupno dodajte celo jaje, belance, brašno i prašak za pecivo. Testo od marcipana sipajte u modle i pecite 20 minuta na 200 stepeni.
  • Stavite 200 ml vina da provri, pa dodajte 50 ml vina sa pudingom, i mešajte dok se ne skuva. Smesu ohladite i prelijte preko testa u modlicama. Odozgo poređajte grožđe iz kojeg ste predhodno izvadili semenke.
  • Želatin pripremite prema uputstvu na kesici, prelijte njime tortice i ostavite da se ohladi.