Sastojci:
• 75 g putera
• 150 g šećera
• 250 g mekanog brašna
• 4 žumanca
• 4 belanceta
• pola kašičice praška za pecivo
Za nadev:
• 500 g šumskih ili baštenskih jagoda
• 100 g šećera
• 3 lista želatina
• 0,25 dl slatke pavlake
• 2 kašike ruma
Priprema:
Puter, šećer, i žumanca mešati dok se ne obrazuje penasta masa. Umešati brašno, prašak za pecivo i čvrst sneg od belanaca. Testo izjednačiti, podeliti na tri jedanaka dela, i ispeći u kalupa predhodno namazanim puterom i poprašenim brašnom. Ispečene kore staviti na ravnu površinu i ohladiti ih.
Sok od jagoda, šećer i želatin mešati dok ne počne da se zgušnjava. Ovim nadevom nadenuti dve kore i staviti jednu na drugu. Poslednju koru i ivice torte premazati istim nadevom.
Ukrasiti tortu krupnim jagodama predhodno poprskanim rumom.