TORTA SA MANDARINAMA
Course: desert
Sastojci
Kora:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 1 kašika gustina
- 5 g praška za pecivo
Fil:
- 3 pomorandže
- 4 kašike kamparija
- 6 listica želatina
- 400 g svežeg sira
- 200 g jogurta
- 100 g šećera u prahu
- 2 kašike soka od limuna
- 150 g slatke pavlake
- 200 g mandarina
- šećer sa aromom pomorandže
Upustvo
Za koru:
- Dobro umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati žumanca, i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Sipati u kalup prečnika 28cm i peći na 180C.
Za fil:
- Filetirajte pomorandže, pa ih grubo isecite. Nakapajte ih kamparijem.
- Omekšajte želatin. Pomešajte sir, jogurt, šećer u prahu i sok od limuna. Umutite slatku pavlaku. Ocedite pomorandže, a kampari sacuvajte, stavite u posudu i zagrejte. Zgnječite želatin da se dobro ocedi, pa ga rastopite u kampariju, a zatim umešajte u smesu sa sirom. Umešajte i šlag i pomorandže. Stavite na koru, pa tortu ostavite u frižideru oko četiri sata.
- Na tortu stavite mandarine očišćene i podeljene na kriške.