TORTA SA MANDARINAMA

Course: desert

Sastojci

Kora:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika gustina
  • 5 g praška za pecivo

Fil:

  • 3 pomorandže
  • 4 kašike kamparija
  • 6 listica želatina
  • 400 g svežeg sira
  • 200 g jogurta
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 kašike soka od limuna
  • 150 g slatke pavlake
  • 200 g mandarina
  • šećer sa aromom pomorandže

Upustvo

Za koru:

  • Dobro umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati žumanca, i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Sipati u kalup prečnika 28cm i peći na 180C.

Za fil:

  • Filetirajte pomorandže, pa ih grubo isecite. Nakapajte ih kamparijem.
  • Omekšajte želatin. Pomešajte sir, jogurt, šećer u prahu i sok od limuna. Umutite slatku pavlaku. Ocedite pomorandže, a kampari sacuvajte, stavite u posudu i zagrejte. Zgnječite želatin da se dobro ocedi, pa ga rastopite u kampariju, a zatim umešajte u smesu sa sirom. Umešajte i šlag i pomorandže. Stavite na koru, pa tortu ostavite u frižideru oko četiri sata.
  • Na tortu stavite mandarine očišćene i podeljene na kriške.