Sastojci:

2 jaja,

2 kašike šećera,

2 kašike ulja,

2 kašike brašna.

Krem:

500 ml mleka,

2 pudinga od vanile,

3 kašike šećera,

1 vanilin šećer,

65 g margarina,

50 g šećera u prahu,

100 g šlaga,

150 ml mleka,

3 do 5 breskvi, mogu i iz kompota

Priprema:

Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, pa dodati žumanca i ulupati sve zajedno. Postepeno dodavati uz mućenje ulje i na kraju brašno, pa sjediniti žicom za mućenje.

Staviti u pleh prečnika 20 cm da se ispeče kora na 180 stepeni, otprilike 15 minuta. Pečen biskvit ohladiti.

Pomešati pudinge i šećer sa 150 ml mleka, pa ostalo mleko staviti da provri. Kad provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre i potpuno ohladiti. Ulupati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu.

Puding koji se stegao “razbiti” mikserom, mutiti minut, da se i on pretvori u gusti krem. Puding dodavati margarinu i mutiti. Biće baš gusto.

Ulupati šlag sa mlekom, pa 1/3 šlaga dodati u krem i opet izmutiti a ostatak šlaga ostaje za odgore.

Na koru naneti ceo krem, pa iseckati breskve na sitne kockice i rasporediti po celoj površini. Odozgo staviti ostatak šlaga. Ostatak breskvi iseći na komade pa dekorisati tortu. Staviti u frižider sat – dva da se prohladi, pa poslužiti.

TORTA SA BRESKVAMA

Course: desert