Sastojci:
2 jaja,
2 kašike šećera,
2 kašike ulja,
2 kašike brašna.
Krem:
500 ml mleka,
2 pudinga od vanile,
3 kašike šećera,
1 vanilin šećer,
65 g margarina,
50 g šećera u prahu,
100 g šlaga,
150 ml mleka,
3 do 5 breskvi, mogu i iz kompota
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, pa dodati žumanca i ulupati sve zajedno. Postepeno dodavati uz mućenje ulje i na kraju brašno, pa sjediniti žicom za mućenje.
Staviti u pleh prečnika 20 cm da se ispeče kora na 180 stepeni, otprilike 15 minuta. Pečen biskvit ohladiti.
Pomešati pudinge i šećer sa 150 ml mleka, pa ostalo mleko staviti da provri. Kad provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre i potpuno ohladiti. Ulupati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu.
Puding koji se stegao “razbiti” mikserom, mutiti minut, da se i on pretvori u gusti krem. Puding dodavati margarinu i mutiti. Biće baš gusto.
Ulupati šlag sa mlekom, pa 1/3 šlaga dodati u krem i opet izmutiti a ostatak šlaga ostaje za odgore.
Na koru naneti ceo krem, pa iseckati breskve na sitne kockice i rasporediti po celoj površini. Odozgo staviti ostatak šlaga. Ostatak breskvi iseći na komade pa dekorisati tortu. Staviti u frižider sat – dva da se prohladi, pa poslužiti.