Priprema kora:
Od 5 belanaca sa 10 kašika šećera umutiti čvrst sneg, dodati 100g mlevenih oraha, 1 kašičicu brašna, na vrh kašičice praška za pecivo, sjediniti laganim mešanjem, peći u podmazanom plehu sa maslacem i brasnom, staviti u zagrejanu rernu na 220 stepeni. Ispeći 3-4 kore.
Priprema fila:
Od žumanaca skuvati fil na pari. Na svako žumance staviti 1 kašiku šećera, mikserom umutiti da se šećer rastopi i sve postane gusta masa. Veću pliću posudu staviti na ploču od šporeta, u koju smo sipali vode i u tu posudu sa vodom staviti posudu sa filom. Povremeno mešati da ne zagori, sve dok se ne skuva. Kada varjačom povučete dno posude i ostaje prazan trag znači da je fil gotov. Kada se ohladi dodati rastopljenu čokoladu. Sjediniti, postepeno dodavati maslac i mikserom mutiti. U ovaj fil stavićemo ceo maslac, što penastije umutiti.
Na kraju namazati kore od torte ovim filom, ukrasiti mlevenim orasima ili ostatkom fila, ili šlagom. Ovaj fil možete kuvati i u mikrotalasnoj rerni na 600 stepeni 2x po 2min, posle 2 min promešati i ponovo vratiti da se kuva, prema gustini odrediti dužinu kuvanja.