Sastojci:

300 g šećera

5 žumanaca

300 g mlevenih oraha

300 g brašna

150 g šećera

150 g margarina

150 g čokolade

šolja mleka

kesica vanilin šećera

slatko ili džem od kajsija

čokolada za kuvanje

Priprema:

Umutiti 300 g šećera sa 5 žumanaca, tome dodati 300 g mlevenih oraha i 300 g brašna i zamesiti. Ispeći u šerpi ili u okruglom plehu.

Pečenu tortu preseći na tri kore i filovati.

Za fil pomešati 150 g šećera, 150 g margarina, 150 g čokolade, šolju mleka i kesicu vanile.

Kuvati dok ne provri. Zatim skinuti sa vatre i mešati dok se ne ohladi. Ovim filom premazati samo dve kore.

Poslednju koru premazati slatkim od kajsija ili džemom, a preko staviti glazuru od čokolade.

TORTA SA GLAZUROM OD ČOKOLADE

Course: desert