TORTA SA GLAZUROM OD ČOKOLADE

Course: desert

Sastojci

  • 300 g šećera
  • 5 žumanaca
  • 300 g mlevenih oraha
  • 300 g brašna
  • 150 g šećera
  • 150 g margarina
  • 150 g čokolade
  • šolja mleka
  • kesica vanilin šećera
  • slatko ili džem od kajsija
  • čokolada za kuvanje

Upustvo

  • Umutiti 300 g šećera sa 5 žumanaca, tome dodati 300 g mlevenih oraha i 300 g brašna i zamesiti. Ispeći u šerpi ili u okruglom plehu.
  • Pečenu tortu preseći na tri kore i filovati.
  • Za fil pomešati 150 g šećera, 150 g margarina, 150 g čokolade, šolju mleka i kesicu vanile.
  • Kuvati dok ne provri. Zatim skinuti sa vatre i mešati dok se ne ohladi. Ovim filom premazati samo dve kore.
  • Poslednju koru premazati slatkim od kajsija ili džemom, a preko staviti glazuru od čokolade.