TORTA SA GLAZUROM OD ČOKOLADE
Course: desert
Sastojci
- 300 g šećera
- 5 žumanaca
- 300 g mlevenih oraha
- 300 g brašna
- 150 g šećera
- 150 g margarina
- 150 g čokolade
- šolja mleka
- kesica vanilin šećera
- slatko ili džem od kajsija
- čokolada za kuvanje
Upustvo
- Umutiti 300 g šećera sa 5 žumanaca, tome dodati 300 g mlevenih oraha i 300 g brašna i zamesiti. Ispeći u šerpi ili u okruglom plehu.
- Pečenu tortu preseći na tri kore i filovati.
- Za fil pomešati 150 g šećera, 150 g margarina, 150 g čokolade, šolju mleka i kesicu vanile.
- Kuvati dok ne provri. Zatim skinuti sa vatre i mešati dok se ne ohladi. Ovim filom premazati samo dve kore.
- Poslednju koru premazati slatkim od kajsija ili džemom, a preko staviti glazuru od čokolade.