TIRAMISU U ČAŠI

Course: desert

Sastojci

  • 1 duplo pakovanje piškota
  • 500 g maskarpone sira ili nekog drugog neslanog krem sira
  • 1/2 l slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 dl kuvane kafe
  • kašika maraskina po želji
  • čokolada u prahu ili kakao

Upustvo

  • Umutite slatku pavlaku i u nju dodajte šećer i krem sir. Sve dobro promešajte.
  • Pola pakovanja piškota izlomite i umačite u ohlađenu crnu kafu u koju ste (po želji) dodali kašiku maraskina.
  • Na dno čaše složite natopljeni keks i sipajte do pola čaše pripremljen fil, zatim dodajte još jedan red izlomljenih piškota i opet prelijte ostatkom smese.
  • Stavite u frižider da se hladi.
  • Pre posluživanja tiramisu pospite kakao prahom.