TIKVICE SA PARADAJZOM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 3 mlade tikvice srednje veličine
- 4 velika paradajza
- 3 do 4 čena belog luka
- vezica peršuna
- so
- začini
- maslinovo ulje
Upustvo
- Tikvice očistite, operite i isecite na kockice. Paradajz prelijte vrućom vodom kako biste mogli da ga ogulite i isecite ga na kolutove. Seckani peršun i beli luk pomešajte i ostavite u maloj posudi.
- Uzmite posudu u kojoj će te kuvati i dodajte 2 kašike maslinovog ulja, pa ređajte red tikvica, red paradajza, pospite sa malo seckanog peršuna i luka i posolite.
- Ovako ređajte sve dok imate povrća i uvek završite sa paradajzom. Sipajte decilitar vode, poklopite posudu i stavite na srednju temperaturu. Kada provri smanjite temperaturui nastavite sa kuvanjem 30 do 35 minuta.
- Tokom kuvanja jelo nemojte mešati već samo povremeno lagano protresite posudu. Poslužiti toplo.