TIKVICE SA PARADAJZOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 3 mlade tikvice srednje veličine
  • 4 velika paradajza
  • 3 do 4 čena belog luka
  • vezica peršuna
  • so
  • začini
  • maslinovo ulje

Upustvo

  • Tikvice očistite, operite i isecite na kockice. Paradajz prelijte vrućom vodom kako biste mogli da ga ogulite i isecite ga na kolutove. Seckani peršun i beli luk pomešajte i ostavite u maloj posudi.
  • Uzmite posudu u kojoj će te kuvati i dodajte 2 kašike maslinovog ulja, pa ređajte red tikvica, red paradajza, pospite sa malo seckanog peršuna i luka i posolite.
  • Ovako ređajte sve dok imate povrća i uvek završite sa paradajzom. Sipajte decilitar vode, poklopite posudu i stavite na srednju temperaturu. Kada provri smanjite temperaturui nastavite sa kuvanjem 30 do 35 minuta.
  • Tokom kuvanja jelo nemojte mešati već samo povremeno lagano protresite posudu. Poslužiti toplo.