Sastojci:
500 g testenine
125 g mekog sira
30 g maslinovog ulja
3 mlada bela luka
500 g špargli
1 kašičica soli
1 prstohvat bibera
Priprema:
Sir iseckamo na komadiće (ili narendamo). Beli luk sitno naseckamo. U manjoj posudi pomešamo sir, beli luk, maslinovo ulje, so i biber. Smeša je gotova i ostavimo je sa strane.
Špargle operemo, odstranimo drvenaste delove i isečemo ih na komade.
U veliki lonac sipamo vodu, posolimo i sačekamo da provri. Onda dodamo tersteninu, smanjimo vatru i kuvamo 8-10 min. Svaki proizvođač testenina na pakovanju iskaže koliko je vremena potrebno da se testenina skuva, pa se pridržavajte uputstva. Kada je pasta kuvana, odmah je ocedite i sipajte u činiju.
Pristavite još jedan lonac sa vodom, za blanširanje špargli. Kad voda provri, ubacite špargle i kuvajte ih do 3 minuta, da omekšaju. Zatim ih dobro ocedite.
Kuvanoj testetnini dodati smešu sa sirom i i začinima, i špargle. Sve zajedno ponovo lagano izmešamo, dodamo soli i bibera ukoliko je potrebno, prema ukusu.