TESTENINA SA DIMLJENIM LOSOSOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 300 g testenine
  • 350 g dimljenog lososa
  • 6 kašika belog vina
  • 4 struka mirođije
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 špargle
  • rukola za dekoraciju

Upustvo

  • Skuvati testeninu po uputstvu na pakovanju.
  • Luk oljuštiti i sitno iseći, šparglu oljuštiti i iseći. U tiganj sipati vino i prokuvati ga 1 do 2 minuta. Dodati luki šparglu i pržiti ga dok ne omekša. Iseći lososa i dodati ga u tiganj, i na niskoj temperaturi samo sve promešati i skinuti sa šporeta. Dodati sitno naseckanu mirođiju, ukoliko volite možete dodati i 25 g kapra.
  • Skuvanu testeninu procediti i staviti u veću činiju za serviranje, dodati u nju smesu sa lososom, malo soli i sve izmešajte. Služiti odmah dok je toplo. U svaki tanjir preko paste staviti svežu rukolu.