TESTENINA SA DIMLJENIM LOSOSOM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 300 g testenine
- 350 g dimljenog lososa
- 6 kašika belog vina
- 4 struka mirođije
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 špargle
- rukola za dekoraciju
Upustvo
- Skuvati testeninu po uputstvu na pakovanju.
- Luk oljuštiti i sitno iseći, šparglu oljuštiti i iseći. U tiganj sipati vino i prokuvati ga 1 do 2 minuta. Dodati luki šparglu i pržiti ga dok ne omekša. Iseći lososa i dodati ga u tiganj, i na niskoj temperaturi samo sve promešati i skinuti sa šporeta. Dodati sitno naseckanu mirođiju, ukoliko volite možete dodati i 25 g kapra.
- Skuvanu testeninu procediti i staviti u veću činiju za serviranje, dodati u nju smesu sa lososom, malo soli i sve izmešajte. Služiti odmah dok je toplo. U svaki tanjir preko paste staviti svežu rukolu.