SVINJSKA REBRA NA ROŠTILJU
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 kg svinjskih rebara
Za marinadu:
- 10 kašika terijaki sosa
- 2 kašike vorčester sosa
- 100 ml belog vina
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica bibera
- 1/2 kašičice kumina
- 1 kašičica aleve paprike
- 3 čena belog luka
- 30 ml ulja
Upustvo
- Rebra se operu i razdele. Prebacuju se u šerpu sa poklopcem, posipaju se kuminom, biberom i alevom paprikom, prelivaju se sa medom rastvorenim u belom vinu, dodaju se gnječeni čenovi belog luka, terijaki sos, vorčester sos i ulje. Promešaju se dobro, da se marinada ravnomerno rasporedi.
- Šerpa se poklapa i stavlja se u frižider tokom noći, da se mariniraju rebra. Što duže ostanu u marinadi to bolje.
- Roštilj se zagreva maksimalno i natrlja se sa parčetom slanine da se omasti.
- Marinirana rebra se ispeku sa svih strana, tako što se povremeno okreću, dok ne preplanu, da bi bila ukusna. Tokom pečenja se mažu pomoću četke ostatkom marinade iz šerpe.
- Svinjska rebra se serviraju vruća sa salatom po želji.