SVINJSKA REBRA NA ROŠTILJU

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 kg svinjskih rebara

Za marinadu:

  • 10 kašika terijaki sosa
  • 2 kašike vorčester sosa
  • 100 ml belog vina
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica bibera
  • 1/2 kašičice kumina
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 3 čena belog luka
  • 30 ml ulja

Upustvo

  • Rebra se operu i razdele. Prebacuju se u šerpu sa poklopcem, posipaju se kuminom, biberom i alevom paprikom, prelivaju se sa medom rastvorenim u belom vinu, dodaju se gnječeni čenovi belog luka, terijaki sos, vorčester sos i ulje. Promešaju se dobro, da se marinada ravnomerno rasporedi.
  • Šerpa se poklapa i stavlja se u frižider tokom noći, da se mariniraju rebra. Što duže ostanu u marinadi to bolje.
  • Roštilj se zagreva maksimalno i natrlja se sa parčetom slanine da se omasti.
  • Marinirana rebra se ispeku sa svih strana, tako što se povremeno okreću, dok ne preplanu, da bi bila ukusna. Tokom pečenja se mažu pomoću četke ostatkom marinade iz šerpe.
  • Svinjska rebra se serviraju vruća sa salatom po želji.