Sastojci:
• 1 list nori alge
• 1 ukiseljena duga bela rotkva
• 100 g krastavca
• 1 mladi luk
• 100 g šargarepe
• 2 kašičice šećera
• 30 ml sirćeta od pirinča
• kašičica morske soli
• 120 g belog pirinča
• 1/8 kašičice umeboši paste
Za sos:
• 60 ml soja sosa
• 1 kašičica naribanog đumbira
Priprema:
Na laganoj vatri prepeći nori algu nekoliko minuta dok ne pozeleni. Nakon toga staviti na bambusovu podlogu za spravljanje sušija. Pirinač kuvati u vodi sa morskom soli, sirćetom i šećerom i ohladiti. Naneti je podjednako na nori algu. Šargarepu narezati na dugačke štapiće debljine 0,5 cm i kuvati u posoljenoj vodi 2 do 3 minuta, ocediti i ostaviti da se ohladi. Zeleni deo mladog luka narezati na komade duge 20 cm, i kuvati ih nekoliko sekundi u kipućoj vodi. Izvaditi i ocediti. Krastavce narezati na dugačke štapiće debljine 0,5 cm. Šargarepu, krastavac, mladi luk postaviti dužinom nori alge 1 do 2,5 cm od dna alge i umeboši pastom namazati celu dužinu povrća. Smotati podlogu za suši, Čvrsto pritiskajući pirinač. Povrće treba da bude u sredini rolne. Za rezanje navlažiti nož i rezati suši na komade debljine 1 do 2,5 cm. Nož treba navlažiti pre svakog rezanja. Pripremiti sos od soja umaka i naribanog đumbira.