SUPA OD PEČURAKA

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 150 g pečuraka
  • sok od limuna
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • supa od kostiju
  • 1 žumance
  • 1 dl kisele pavlake

Upustvo

  • Uzeti 150 g svežih pečuraka, očistiti ih, oprati u vodi koja je zakiseljena sokom od limuna, zatim ih izvaditi iz te vode. Skuvati u drugoj vodi, tu vodu ne baciti jer je ona potrebna da se doda gotovoj supi.
  • U šerpu staviti 50 g maslaca, 50 g brašna i zapršku pržiti da bude otvorene boje. Gotovu zapršku naliti supom od kostiju i vodom gde su se barile pečurke. Kad supa provri, dodati isečene pečurke.
  • U činiju za supu staviti žumance i kiselu pavlaku, začiniti supu i služiti. Isto tako u supu se mogu staviti i sive pečurke, samo u tom slučaju pečurke kuvati malo duže, a zapršku napraviti više rumenu. U supu ucediti 1/4 limuna pored gore navedenog začina.