Sastojci:

• 3 crvene paprike
• kašika ulja
• 1 crni luk
• 2 kašike brašna
• 1,2 l kokošije supe ili supe od povrća
• 3 paradajza
• so
• sveže mleveni biber

Priprema:

Prepolovite paprike i izvadite im semenke, a zatim odsecite 4 tanka rezanca i ostavite ih sa strane a ostatak paprike grubo naseckajte. Zagrejte ulje u velikoj posudi. Na laganoj vatri pržite sitno naseckan luk i paprike dok ne omekšaju. Tada dodajte brašno i pržite dva minuta neprestano mešajući.

Postepeno nalivajte supu, zatim oguljen i naseckan paradajz, i so i biber. Pustite da provri, mešajući, a zatim pokrijte i 20 minuta kuvajte na laganoj vatri, povremeno mešajući. Sklonite posudu sa ringle, i pustite da se ohladi.

Ohlađenu supu izmiksajte da biste dobili glatku smesu. Zatim je vratite u posudu i polako zagrejte.

Sipajte u zagrejane tanjire i ukrasite rezancima sveže paprike. Odmah poslužite.

SUPA OD CRVENE PAPRIKE

Course: toplo predjelo