SUPA OD CRVENE PAPRIKE

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 3 crvene paprike
  • kašika ulja
  • 1 crni luk
  • 2 kašike brašna
  • 1,2 l kokošije supe ili supe od povrća
  • 3 paradajza
  • so
  • sveže mleveni biber

Upustvo

  • Prepolovite paprike i izvadite im semenke, a zatim odsecite 4 tanka rezanca i ostavite ih sa strane a ostatak paprike grubo naseckajte. Zagrejte ulje u velikoj posudi. Na laganoj vatri pržite sitno naseckan luk i paprike dok ne omekšaju. Tada dodajte brašno i pržite dva minuta neprestano mešajući.
  • Postepeno nalivajte supu, zatim oguljen i naseckan paradajz, i so i biber. Pustite da provri, mešajući, a zatim pokrijte i 20 minuta kuvajte na laganoj vatri, povremeno mešajući. Sklonite posudu sa ringle, i pustite da se ohladi.
  • Ohlađenu supu izmiksajte da biste dobili glatku smesu. Zatim je vratite u posudu i polako zagrejte.
  • Sipajte u zagrejane tanjire i ukrasite rezancima sveže paprike. Odmah poslužite.