SUFLE OD KROMPIRA

Sastojci

  • 2 kg krompira
  • 400 g kisele pavlake
  • 0,5 l mleka
  • 10 g maslaca
  • 5 zrna korijandera
  • 2 neoljuštena čena belog luka
  • kozlac ruzmarin, majčina dušica, biber u zrnu
  • so

Upustvo

  • Zagrejte mleko sa korijanderom, nekoliko zrna bibera, belim lukom, strukom kozlaca, ruzmarina, majčine dušice i malo soli. Čim primetite prve znake ključanja, ugasite vatru, pokolopite i ostavite da stoji.
  • Za to vreme oljuštite krompir, operite ga, isecite na okrugle kriške i osušite u čistoj krpi. Prohlađeno mleko procedite u činiju, stavite u njega kolutove krompira i ostavite da stoje poklopljeni 45 minuta, samo ih s vremena na vreme protresite.
  • Svežu pavlaku posolite i pobiberite. Kalup za sufle namažite maslacem, krompir ocedite i poređajte ga u kalup, svaki sloj prelijte pavlakom kojom treba i da završite.
  • Poklopite i pecite 1 sat u srednje zagrejanoj rerni, a onda skinite poklopac i pecite još 30 minuta. Po potrebi, tokom pečenja dodajte mleko u kome je krompir bio potopljen.