ŠTAPIĆI OD ŠARGAREPE
Course: toplo predjelo
Sastojci
- 2 šargarepe
- kašika ulja
- 1/4 šolje parmezana
- 1 kašika belog luka u prahu
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 1/4 šolje svežeg peršuna
Sastojci za umak:
- 2 kašike grčkog jogurta
- 1 kašika soka od limuna
- 1 kašičica belog luka u prahu
- so
- 1 kašičica bibera
Upustvo
- Šargarepe iseći na tanke štapiće, a u posudi pomešati parmezan, beli luk u prahu, so, biber, peršun, ulje. Zatim dodati šargarepu u njih i dobro promešati.
- Poređati na pleh i peći u rerni 15-20 min. na 200 stepeni. Posle pečenja šargarepe posuti parmezanom i peršunom.
- Poslužite ih sa umakom.
- Za umak samo izmašajte sve sastojke i služi se hladan.