ŠTAPIĆI OD ŠARGAREPE

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 2 šargarepe
  • kašika ulja
  • 1/4 šolje parmezana
  • 1 kašika belog luka u prahu
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • 1/4 šolje svežeg peršuna

Sastojci za umak:

  • 2 kašike grčkog jogurta
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • so
  • 1 kašičica bibera

Upustvo

  • Šargarepe iseći na tanke štapiće, a u posudi pomešati parmezan, beli luk u prahu, so, biber, peršun, ulje. Zatim dodati šargarepu u njih i dobro promešati.
  • Poređati na pleh i peći u rerni 15-20 min. na 200 stepeni. Posle pečenja šargarepe posuti parmezanom i peršunom.
  • Poslužite ih sa umakom.
  • Za umak samo izmašajte sve sastojke i služi se hladan.