Sastojci:

6 jaja

300 g masti

500 g šećera

pola l mleka

10 g kvasca

600 g brašna

sok od 1 limuna

pekmez po ukusu

Priprema:

Umutiti 6 žumanaca, 300 g masti i 400 g šećera.

Zatim zamesiti pola litre mleka i 10 g kvasca sa 100 g brašna. Testo ostaviti da malo nakisne.

Sastaviti masu od žumanaca, masti i šećera sa nakisnutim testom.

Dodati 500 g brašna, zamesiti sve zajedno i staviti pleh dajući torti željeni oblik, okrugli ili četvrtasti. Peći samo do pola.

U međuvremenu preostalih 6 belanaca, 100 g šećera i sok od 1 limuna mutiti dok ne postane čvrst sneg.

Na pola zapečenog testa premazati slojem pekmeza, a preko pekmeza staviti pripremljeni sneg. Vratiti u rernu da se dopeče.

STANINA TORTA

Course: desert