ŠPANSKI KOH SA POVRĆEM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 300 g boranije
  • so
  • 60 g crnog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 8 manjih paradajzeva
  • 125 g šunke
  • 30 g maslina
  • 200 g kobasica
  • 3 jajeta
  • 3 do 4 kašike rendanog kačkavalja
  • 1 vezica luka vlašca

Upustvo

  • Zagrejati ulje, staviti u njega sitnije isečen crni luk i dinstati ga, a zatim dodati opranu i na manje komadice isečenu boraniju. Uz dolivanje pomalo vode, dinstati boraniju, a kada je malo omekšala dodati joj na listiće isečene masline, na rezance isečenu šunku, kobasice, po potrebi soli i bibera. Na kraju dodati opran, oljušten i u kriške isečen paradajz i sve lagano izmešati.
  • Vatrostalni sud pouljiti i staviti u njega pripremljenu masu. Umutiti jaja, dodati im rendani sir i opran iseckan luk vlašac, pa time preliti složeno povrće, šunku i kobasice.
  • U predhodno zagrejanoj rerni peći oko 20 do 25 minuta. Uz ovo poslužiti pečen ili kuvan krompir, ili kuvan i maslacem preliven pirinač.