ŠPANSKI KOH SA POVRĆEM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 300 g boranije
- so
- 60 g crnog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 8 manjih paradajzeva
- 125 g šunke
- 30 g maslina
- 200 g kobasica
- 3 jajeta
- 3 do 4 kašike rendanog kačkavalja
- 1 vezica luka vlašca
Upustvo
- Zagrejati ulje, staviti u njega sitnije isečen crni luk i dinstati ga, a zatim dodati opranu i na manje komadice isečenu boraniju. Uz dolivanje pomalo vode, dinstati boraniju, a kada je malo omekšala dodati joj na listiće isečene masline, na rezance isečenu šunku, kobasice, po potrebi soli i bibera. Na kraju dodati opran, oljušten i u kriške isečen paradajz i sve lagano izmešati.
- Vatrostalni sud pouljiti i staviti u njega pripremljenu masu. Umutiti jaja, dodati im rendani sir i opran iseckan luk vlašac, pa time preliti složeno povrće, šunku i kobasice.
- U predhodno zagrejanoj rerni peći oko 20 do 25 minuta. Uz ovo poslužiti pečen ili kuvan krompir, ili kuvan i maslacem preliven pirinač.