SPANAĆ

Sastojci

  • 500 g spanaća
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • 1-2 češnja belog luka
  • so
  • 1 kašika brašna
  • mleko
  • 1 jaje
  • 2 kašike pavlake

Upustvo

  • Oprati spanać, probariti ga i iscediti. U posudu staviti malo maslinovog ulja i maslaca da se rastopi, dodati sitno iseckan beli luk 1-2 češnja, malo soli.
  • Kada je luk blago propržen dodati sitno isečen spanać mešanjem malo ga propržiti, dodati 1 kašiku brašna na 1/2kg spanaća. Promešati da se sjedini i sipati malo vode gde se spanać bario, i malo mleka, promešati da bude dovoljna gustina. Ako je potrebno pomalo dodavati mleko ili vode.
  • Pri kraju dodati celo jaje laganim mešanjem da se razbije i skuva.
  • Kada je spanać kuvan dodati 2 kašike pavlake laganim mešanjem sjediniti i skinuti sa ploče.
  • Spanać služiti uz pohovano meso, pečeno meso, jaja na oko ili uz kuvana jaja i krompir.