ŠPAGETI NA RIMSKI NAČIN

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 250 g špageta
  • 1 kašika soli
  • 5 kašika maslaca ili margarina
  • 250 g svežih pečuraka isečenih na listiće
  • 6 fileta od sardela isečenih na manju parčad
  • 1 kasika sitno iseckanog persuna
  • ½ kašikice sitno iseckanog bosiljka ili origana
  • 1 šolja nastruganog parmezana ili starijeg kačkavalja

Upustvo

  • Kuvati špagete u većoj količini jako vrijuće posoljene vode oko 12 minuta, ili dok ne omekšaju. Ocediti ih i držati nad vrijućom vodom dok se pravi sos.
  • Za sos : zagrejati 3 kašike maslaca, pa propržiti na njemu najpre pečurke, a zatim sardele.
  • Spustiti obarene špagete, dodati začine i preostale 2 kašike maslaca, polako izmešati i sipati u zagrejanu činiju. Služiti sa struganim parmezanom.