ŠPAGETI NA RIMSKI NAČIN
Course: glavno jelo
Sastojci
- 250 g špageta
- 1 kašika soli
- 5 kašika maslaca ili margarina
- 250 g svežih pečuraka isečenih na listiće
- 6 fileta od sardela isečenih na manju parčad
- 1 kasika sitno iseckanog persuna
- ½ kašikice sitno iseckanog bosiljka ili origana
- 1 šolja nastruganog parmezana ili starijeg kačkavalja
Upustvo
- Kuvati špagete u većoj količini jako vrijuće posoljene vode oko 12 minuta, ili dok ne omekšaju. Ocediti ih i držati nad vrijućom vodom dok se pravi sos.
- Za sos : zagrejati 3 kašike maslaca, pa propržiti na njemu najpre pečurke, a zatim sardele.
- Spustiti obarene špagete, dodati začine i preostale 2 kašike maslaca, polako izmešati i sipati u zagrejanu činiju. Služiti sa struganim parmezanom.