Sastojci:

1 kg fileta soma

so

brašno

mast ili ulje za prženje

5 do 6 kašika kisele pavlake

sok od 1 limuna

aleva paprika

Priprema:

Uzeti sečene somovine 1 kg. Dobro posoliti, pa složiti u činiju i ostaviti da odstoji pola sata.

Posle tog vremena svaki komad ribe uvaljati u brašno i spustiti u toliko vrele masti ili ulja da riba u njoj ogrezne. Ribu u masti pržiti dok ne dobije svetložutu boju.

Prženu ribu staviti u jednu manju činiju i preliti je sa 5 do 6 kašika kisele pavlake. Ucediti i sok od 1 limuna, a ribu posuti alevom paprikom.

Ovako spremljenu ribu poklopiti i dinstati dalje 1/4 sata. Zatim izvaditi ribu iz šerpe, složiti je na činiju za ribu i služiti sa raznim salatama.

SOM SA KISELOM PAVLAKOM

Course: glavno jelo