Sastojci:
goveđa supa sa mesom
1/4 kg šunke
1/2 kg kupusa ribanca (kiselog)
2 glavice crnog luka
2-3 kašike masti
biber u zrnu
1 lovorov list
2 viršle
2-3 kisela krastavca
1 slana haringa
limun
masline
2 kašike kapra
1 kašičica sirćeta
lišće od peršuna
Priprema:
Skuvati goveđu supu kao obično. Izvaditi meso i iseći ga na sitnu parčad. Dodati 1/4 kg šunke, 1/2 kg kupusa ribanca (kiselog), 2 isečene glavice crnog luka i sve to zajedno propržiti sa 2 ili 3 kašike masti.
Sada staviti u lonac, naliti supom, dodati 3 zrna bibera, 1 lovor list i pristaviti da se polako kuva..
Napraviti običnu zapršku i sipati u lonac da se i dalje kuva.
Sada 1 par viršli iseći na komade i ispržiti na tiganju. 2 ili 3 kisela krastavca iseći na komade. Jednu slanu haringu očistiti i izvaditi kosti. Izvaditi seme iz 4 ili 5 kolutova limuna. Uzeti nekoliko maslina i 2 kašike kapra.
Sve to zajedno sa viršlama staviti u čorbu. Usuti 1 kašičicu sirćeta, prokuvati jedanput, posuti iseckanim lišćem od peršuna i služiti.
Ko hoće, može u soljanku staviti isečenu pečenu piletinu ili teletinu koja je preostala od juče.