SOČNI BURGER

Course: glavno jelo, toplo predjelo

Sastojci

  • 120 g majoneza
  • 120 g Prezle
  • 1 jako sitno iseckan luk
  • 1 mešavina začina po ukusu
  • 1 kg mlevene junetine ili teletine ili ćuretine
  • Zemičke
  • Salate

Upustvo

  • Zamešajte majonez, prezlu i dodajte to i luk u meso, izmešajte dobro, ostavite da odstoji u frižideru. Oblikujte 8 burgera, pecite na dobro zagrejanom roštilju uz samo jedno okretanje, vatra ne treba da bude prejaka, samo žica treba da bude dobro zagrejana.
  • Burgeri se serviraju u zemičkama, ko voli može i u somunu, dalje je sve stvar vaše mašte, samo vodite računa da se ne ohladi. Bitno je da dodate nešto hrskave salate, sočnog paradajza, eventualno lisnati sir i kolut luka, ili plavog sira i pržene slaninice sa lukom, ne zaboravite da sve pripremite za dolazak vrućeg burgera, jedino kečap ide posle njega.