SLATKO KISELA PILETINA

Sastojci

  • pile od 2 kg
  • 300 g žute paprike
  • 200 g pečuraka
  • celer
  • šargarepa
  • 4 kašike suvog grožđa
  • crni luk
  • beli luk
  • korijander
  • cimet
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • biber
  • so

Upustvo

  • Pomešajte sve začine i na kraju ih sjedinite sa seckanom šargarepom, celerom, crnim i belim lukom.
  • Ovom smesom napunite pile, stavite ga u veliki lonac, nalijte vodom, i na mirnoj vatri kuvajte 1 sat. Ostavite da se ohladi.
  • Papriku skuvajte u slanoj vodi, kao i pečurke, a koru od limuna isecite na tanke trake. Ulje, sirće, suvo grožđe i limunovu koru pomešajte.
  • Piletinu i povrće servirajte i prelijte pripremljenim prelivom od suvog grožđa.