Sastojci za šiš-ćevap:

500 g masnije govedine

4 babure

4 paradjza

3 glavice crnog luka

3 do 4 krompira

Priprema:

Šiš-ćevap praviti na sledeći način: meso oprati, posoliti, i iseći na komadiće kao za ražnjiće.

Babure isto tako iseći na krupnije komade, a crni luk i krompir iseći na koturove debele pola santimetra.

Uzeti male štapiće i nabadati redom, meso, baburu, krompir, i tako redom dok se štapići ne napune.

U šerpu ili đuveč staviti mast, zagrejati je da bude topla, ali ne mnogo vrela. I u tu mast poređati ražnjiće jedan do drugoga, ali tako da stanu svi u jedan red.

Sve posoliti po ukusu i pržiti, dolivajući po malo vode dok meso ne postane mekano.

Mora se paziti da se povrće ne raspadne.

ŠIŠ ĆEVAP

Course: glavno jelo