Sastojci:
200 g ricotta sira
200 g kaše od zrelog avokada
100 g majoneza
4-5 čenova belog luka
vinsko sirće
50 g semenki orašastih plodova ili susama
300 g najbolje ražanog hleba
začini po ukusu
maslinovo ulje
peršunovo lišće
Priprema:
Idemo prvo na hleb. Podelimo ga na parčad, svako začinimo i prelijemo maslinovim uljem. Tako preliven hleb istostirati.
Sve sastojke stavljamo u blender – sir, pulpu od avokada, beli luk, susam ili orašaste plodove. Uključujemo uređaj i blendiramo dok se ne namesti forma kreme. Začinimo majonezom, dodamo so, začine. Ne zaboravite na sirće.
Dobijena masa s avokadom i sirom prekriva svaki raženi tost. Može se preko ove mase staviti i salata od kuvanih jaja koja se jako dobro slaže sa ukusom avokada. Ukrasiti peršunovim lišćem i komadima limuna ili nešto po vašoj želji.