Sastojci:

juneće šnicle

1 glavica crnog luka

pirinač 1 šoljica

2 šargarepe

1 jaje

so i biber

1 pavlaka

Priprema:

Potrebne su nam juneće šnicle bez žilica koje ćemo malo rastući tučkom za meso.

U posebnu posudu izdinstaćemo 1 glavicu luka u koji ćemo dodati malo probaren pirinač i sve zajedno propžiti.

Pri kraju dodati seckane šargarepe na kockice.

Kada se malo prohladi razbiti celo jaje, posoliti, pobiberiti po ukusu, sve promešati.

Kašikom uzeti ovu masu i stavljati na meso koje ćemo saviti kao sarmu, pričvrstiti iglom ili čačkalicom, ređati u posudu u koju ćemo kuvati. Sipati vode da se prekrije meso i kuvati da polako vri.

Kada je meso kuvano izvaditi čačkalice iz mesa,u posudu dodati jednu pavlaku i sjediniti sa tečnošću u koju su se kuvale sarmice.

Služiti toplo uz pire od krompira.

SARMICE OD JUNEĆIH ŠNICLI

Course: glavno jelo