Sastojci:
juneće šnicle
1 glavica crnog luka
pirinač 1 šoljica
2 šargarepe
1 jaje
so i biber
1 pavlaka
Priprema:
Potrebne su nam juneće šnicle bez žilica koje ćemo malo rastući tučkom za meso.
U posebnu posudu izdinstaćemo 1 glavicu luka u koji ćemo dodati malo probaren pirinač i sve zajedno propžiti.
Pri kraju dodati seckane šargarepe na kockice.
Kada se malo prohladi razbiti celo jaje, posoliti, pobiberiti po ukusu, sve promešati.
Kašikom uzeti ovu masu i stavljati na meso koje ćemo saviti kao sarmu, pričvrstiti iglom ili čačkalicom, ređati u posudu u koju ćemo kuvati. Sipati vode da se prekrije meso i kuvati da polako vri.
Kada je meso kuvano izvaditi čačkalice iz mesa,u posudu dodati jednu pavlaku i sjediniti sa tečnošću u koju su se kuvale sarmice.
Služiti toplo uz pire od krompira.