ŠARENA TORTA

Course: desert

Sastojci

  • 370 g brašna
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 230 g putera ili margarina
  • 500 g šećera
  • 5 belanaca
  • 1 kašičica ekstakta vanile
  • 3,5 dl mleka
  • boja za kolače poželji

Za fil:

  • 375 g šećera u prahu
  • 230 g putera ili margarina
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika pavlake

Upustvo

  • Uključite rernu na 180 stepeni.
  • Dobro promešajte sve suve sastojke za biskvit – brašno, prašak za pecivo i so.
  • U drugu posudu sipajte omekšali puter i šećer i promešajte. Postepeno dodajte belanca, a zatim i vanilu i mleko. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne spoje.
  • Dodajte polovinu smese sa brašnom tečnim sastojcima, promešajte, a zatim polako dodajte i ostatak suvih sastojaka.
  • Gotovu smesu podelite na onoliko delova koliko planirate različitih kora u boji i dodjate jestive boje.
  • Svaka kora u boji se peče oko 15 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora pečena.
  • Za fil umutite šećer u prahu, puter, pavlaku i vanilu dok ne dobijete laganu masu. Ako vam se čini da je previše redak fil, dodajte još šećera u prahu.
  • Ređajte ohlađene kore u boji jednu preko druge, a između njih filujte belim umućenim filom.
  • Ostatkom belog fila nafilujte celu tortu i dekorišite po želji.