ŠARENA TORTA
Course: desert
Sastojci
- 370 g brašna
- 4 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 230 g putera ili margarina
- 500 g šećera
- 5 belanaca
- 1 kašičica ekstakta vanile
- 3,5 dl mleka
- boja za kolače poželji
Za fil:
- 375 g šećera u prahu
- 230 g putera ili margarina
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika pavlake
Upustvo
- Uključite rernu na 180 stepeni.
- Dobro promešajte sve suve sastojke za biskvit – brašno, prašak za pecivo i so.
- U drugu posudu sipajte omekšali puter i šećer i promešajte. Postepeno dodajte belanca, a zatim i vanilu i mleko. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne spoje.
- Dodajte polovinu smese sa brašnom tečnim sastojcima, promešajte, a zatim polako dodajte i ostatak suvih sastojaka.
- Gotovu smesu podelite na onoliko delova koliko planirate različitih kora u boji i dodjate jestive boje.
- Svaka kora u boji se peče oko 15 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora pečena.
- Za fil umutite šećer u prahu, puter, pavlaku i vanilu dok ne dobijete laganu masu. Ako vam se čini da je previše redak fil, dodajte još šećera u prahu.
- Ređajte ohlađene kore u boji jednu preko druge, a između njih filujte belim umućenim filom.
- Ostatkom belog fila nafilujte celu tortu i dekorišite po želji.