Sastojci:
120 g putera
120 g šećera u prahu
6 jaja
120 g čokolade za kuvanje, može i neka mlečna ako više volite
120 g brašna
pekmez od kajsija
Za glazuru:
100 g čokolade
100 g šećera
4 kašike vode
Priprema:
120 g putera umutiti sa 120 g šećera u prahu. Dodati 6 žumanaca, mešajući dodavati kašiku po kašiku smese od putera i prah šećera, i 120 g strugane čokolade. Kada je masa penasto umućena dodati sneg od 6 belanaca i 120 g belog brašna. Masu stavimo u kalup za tortu namazan puterom.
Kada je pečeno vadi se iz kalupa i još toplo se namaže sa pekmezom od kajsija.
Ohlađenu tortu namazati glazurom od čokolade.
Za glazuru uzeti 100 g čokolade, 100 g šećera i 4 kašike vode, kuvati na šporetu dok se ne zgusne. Zatim skinuti sa šporeta, dodati kašičicu putera, mešati dok masa ne postane mlaka i prelijte njome tortu.