Sastojci:

120 g putera

120 g šećera u prahu

6 jaja

120 g čokolade za kuvanje, može i neka mlečna ako više volite

120 g brašna

pekmez od kajsija

Za glazuru:

100 g čokolade

100 g šećera

4 kašike vode

Priprema:

120 g putera umutiti sa 120 g šećera u prahu. Dodati 6 žumanaca, mešajući dodavati kašiku po kašiku smese od putera i prah šećera, i 120 g strugane čokolade. Kada je masa penasto umućena dodati sneg od 6 belanaca i 120 g belog brašna. Masu stavimo u kalup za tortu namazan puterom.

Kada je pečeno vadi se iz kalupa i još toplo se namaže sa pekmezom od kajsija.

Ohlađenu tortu namazati glazurom od čokolade.

Za glazuru uzeti 100 g čokolade, 100 g šećera i 4 kašike vode, kuvati na šporetu  dok se ne zgusne. Zatim skinuti sa šporeta, dodati kašičicu putera, mešati dok masa ne postane mlaka i prelijte njome tortu.

SAHER TORTA

Course: desert