RUSKE KAPE
Course: desert
Sastojci
Za koru :
- 4 jaja
- 8 kašika šećera
- 20 kašika mleka
- 7 kašika ulja
- 2 kašike kakaa
- 1 prašak za pecivo.
Za fil :
- 800 ml mleka
- 6 kašika brašna
- 4 kašike gustina
- 6 kašika šećera
- 250 g margarina
- 50 g šećera u prahu.
Za glazuru :
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja.
I još :
- 100 g kokosa.
Upustvo
- Odvojiti belnaca od žumnaca.
- Žumanca umutiti sa šećerom i dodati mleko i ulje.
- Brašno, kakao i prašak za pecivo pomešati i pažljivo umešati u smesu sa žumancima.
- Na kraju dodati posebno umućena belanca i pažljivo kašikom sve promešati.
- Koru peći na 200 C u velikom plehu od rerne. Čačkalicom proverite da li je gotova kad porumeni.
- Pomešati gustin sa šećerom i brašnom i razmutiti u 100 ml hladnog mleka.
- Ostatak mleka staviti na šporet da provri pa zakuvati prethodno razmućenu smesu.
- Uz neprekidno mešanje skuvajte fil i kada se zgusne sklonite ga sa šporeta i ostavite da se ohladi.
- Maragarin i šećer u prahu mikserom izraditi, pa ga dodati u ohlađen fil.
- Modlom ili časom vaditi krugove od kore i preseći ih na pola.
- Filovati između i spojiti.
- Filovati i sa strane, spoljne zidove kolača, pa ih uvaljati u kokos.
- Otopite čokoladu sa uljem za glazuru.
- Kašičicom rasporedite glazuru na svaki kolač.
- Ostavite ih da odstoje preko noći pa ih poslužite.