RUSKE KAPE

Course: desert

Sastojci

Za koru :

  • 4 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 20 kašika mleka
  • 7 kašika ulja
  • 2 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo.

Za fil :

  • 800 ml mleka
  • 6 kašika brašna
  • 4 kašike gustina
  • 6 kašika šećera
  • 250 g margarina
  • 50 g šećera u prahu.

Za glazuru :

  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja.

I još :

  • 100 g kokosa.

Upustvo

  • Odvojiti belnaca od žumnaca.
  • Žumanca umutiti sa šećerom i dodati mleko i ulje.
  • Brašno, kakao i prašak za pecivo pomešati i pažljivo umešati u smesu sa žumancima.
  • Na kraju dodati posebno umućena belanca i pažljivo kašikom sve promešati.
  • Koru peći na 200 C u velikom plehu od rerne. Čačkalicom proverite da li je gotova kad porumeni.
  • Pomešati gustin sa šećerom i brašnom i razmutiti u 100 ml hladnog mleka.
  • Ostatak mleka staviti na šporet da provri pa zakuvati prethodno razmućenu smesu.
  • Uz neprekidno mešanje skuvajte fil i kada se zgusne sklonite ga sa šporeta i ostavite da se ohladi.
  • Maragarin i šećer u prahu mikserom izraditi, pa ga dodati u ohlađen fil.
  • Modlom ili časom vaditi krugove od kore i preseći ih na pola.
  • Filovati između i spojiti.
  • Filovati i sa strane, spoljne zidove kolača, pa ih uvaljati u kokos.
  • Otopite čokoladu sa uljem za glazuru.
  • Kašičicom rasporedite glazuru na svaki kolač.
  • Ostavite ih da odstoje preko noći pa ih poslužite.