Sastojci:

Za testo:

280 g brašna

280 g maslaca

140 g šećera u prahu

1 jaje

Za nadev:

6 jaja

250 g šećera u prahu

250 g oraha

3 kašike prezli

Priprema:

Na dasci za mešenje prosejati 280 g brašna, dodati 280 g maslaca i 140 g šećera u prahu kao i 1 celo jaje.

Od te mase izraditi testo pa ga podeliti na 2 dela. U pleh staviti jedan deo testa i nadenuti nadevom.

Za nadev nam je potrebno umešati 6 žumanaca sa 250 g šećera u prahu. Kada je masa penasto umućena dodati 250 g samlevenih oraha i 3 kašike prezle. Najzad ulupati sneg od 6 belanaca pa i u njega dodati u nadev.

Pošto je ovim nadevom nadeven prvi deo testa koji se nalazi u plehu, drugu polovinu testa naviti na oklagiju i staviti je preko nadeva.

Pitu peći na umerenoj temperaturi, pa je zasuti šećerom izmešanim sa vanilom. Zatim testo iseći na kocke.

RUSKA PITA

Course: desert