RUSKA PITA
Course: desert
Sastojci
Za testo:
- 280 g brašna
- 280 g maslaca
- 140 g šećera u prahu
- 1 jaje
Za nadev:
- 6 jaja
- 250 g šećera u prahu
- 250 g oraha
- 3 kašike prezli
Upustvo
- Na dasci za mešenje prosejati 280 g brašna, dodati 280 g maslaca i 140 g šećera u prahu kao i 1 celo jaje.
- Od te mase izraditi testo pa ga podeliti na 2 dela. U pleh staviti jedan deo testa i nadenuti nadevom.
- Za nadev nam je potrebno umešati 6 žumanaca sa 250 g šećera u prahu. Kada je masa penasto umućena dodati 250 g samlevenih oraha i 3 kašike prezle. Najzad ulupati sneg od 6 belanaca pa i u njega dodati u nadev.
- Pošto je ovim nadevom nadeven prvi deo testa koji se nalazi u plehu, drugu polovinu testa naviti na oklagiju i staviti je preko nadeva.
- Pitu peći na umerenoj temperaturi, pa je zasuti šećerom izmešanim sa vanilom. Zatim testo iseći na kocke.