RUSKA PITA

Course: desert

Sastojci

Za testo:

  • 280 g brašna
  • 280 g maslaca
  • 140 g šećera u prahu
  • 1 jaje

Za nadev:

  • 6 jaja
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g oraha
  • 3 kašike prezli

Upustvo

  • Na dasci za mešenje prosejati 280 g brašna, dodati 280 g maslaca i 140 g šećera u prahu kao i 1 celo jaje.
  • Od te mase izraditi testo pa ga podeliti na 2 dela. U pleh staviti jedan deo testa i nadenuti nadevom.
  • Za nadev nam je potrebno umešati 6 žumanaca sa 250 g šećera u prahu. Kada je masa penasto umućena dodati 250 g samlevenih oraha i 3 kašike prezle. Najzad ulupati sneg od 6 belanaca pa i u njega dodati u nadev.
  • Pošto je ovim nadevom nadeven prvi deo testa koji se nalazi u plehu, drugu polovinu testa naviti na oklagiju i staviti je preko nadeva.
  • Pitu peći na umerenoj temperaturi, pa je zasuti šećerom izmešanim sa vanilom. Zatim testo iseći na kocke.