ROLOVANA POHOVANA PILETINA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 800 g – 1kg pilećih prsa bez kožice i kostiju
- Vegeta
- ulje za prženje
Nadev:
- 100 g kačkavalja
- 100 g šunkarice
Poh:
- brašno po potrebi
- 2 jajeta
- 7-8 kašika hlebnih mrvica prezli
Upustvo
- Od pilećih grudi isecite šnicle.
- Šnicle dobro istucite čekićem za meso, posolite vegetom i ostavite u frižideru bar 30 minuta.
- Kačkavalj i šunkaricu isecite na tanke listove.
- Na svaku šniclu stavite list sira, pa list šunkarice. Presavijte malo bočne strane šnicle, pa napravite rolat.
- Svaki rolat dobro uvaljajte u brašno.
- Umutite jaja sa prstohvatom soli.
- Pobrašnjene rolate prvo umačite u jaja (dobro natopite), a potom uvaljajte u prezle.
- Pržite sa svih strana, najpre na malo jačoj vatri da se uhvati korica, a potom na umerenoj, ukupno 20 minuta.
- Služite uz varivo od povrća, prženi krompir, pire od krompira i tartar sos.