ROLOVANA POHOVANA PILETINA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 800 g – 1kg pilećih prsa bez kožice i kostiju
  • Vegeta
  • ulje za prženje

Nadev:

  • 100 g kačkavalja
  • 100 g šunkarice

Poh:

  • brašno po potrebi
  • 2 jajeta
  • 7-8 kašika hlebnih mrvica prezli

Upustvo

  • Od pilećih grudi isecite šnicle.
  • Šnicle dobro istucite čekićem za meso, posolite vegetom i ostavite u frižideru bar 30 minuta.
  • Kačkavalj i šunkaricu isecite na tanke listove.
  • Na svaku šniclu stavite list sira, pa list šunkarice. Presavijte malo bočne strane šnicle, pa napravite rolat.
  • Svaki rolat dobro uvaljajte u brašno.
  • Umutite jaja sa prstohvatom soli.
  • Pobrašnjene rolate prvo umačite u jaja (dobro natopite), a potom uvaljajte u prezle.
  • Pržite sa svih strana, najpre na malo jačoj vatri da se uhvati korica, a potom na umerenoj, ukupno 20 minuta.
  • Služite uz varivo od povrća, prženi krompir, pire od krompira i tartar sos.