ROLNICE OD RIBE

Sastojci

  • 500 g ribe list bela riba
  • kora i sok od 1 limuna
  • 4 kašike paradajz pirea
  • 4 kašike mlevenog badema
  • 500 g svežih šampinjona
  • mala glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • kašika maslinovog ulja
  • 2,5 dl instant supe od povrća
  • malo narendanog muskatnog oraščića
  • 60 g listića badema
  • so i biber

Upustvo

  • File od ribe operite, osušite. Narendajte koru od limuna, iscedite sok, a pire od paradajza, mleveni badem, so i biber pomešajte, pa ovim filujte riblje filete. Urolajte, pažljivo da se ne bi fileti rascepili i ostavite ih po strani.
  • Šampinjone očistite i naseckajte na listiće pa propržite na dinstanom luku, dodajući pomalo supe. Posolite, pobiberite i dodajte i malo muskatnog oraščića.
  • Poređajte riblje rolnice u pogodan sud, poklopite i na blagoj vatri kuvajte oko 8 minuta. Listiće badema stavite u suv tiganj i pecite da dobije braon boju, obavezno mešajući da ne pregore.
  • Riblje rolnice pažljivo premestite na plitak tanjir, garnirajte šampinjonima, pospite bademom i sosom od zelenih začina po želji.