Sastojci:

• 300 g integralnog pirinča

• 200 g lignji

• 1 dl maslinovog ulja

• manja glavica crnog luka

• čen belog luka

• 2 sveža paradajza

• 20 g parmezana

• nekoliko kriški limuna

• 20 g crnih maslina

• 1 dl belog vina

• peršun

• so i biber

Priprema:

Na umereno zagrejanom ulju propržite pirinač, posolite ga i nalijte sa 6 dl vode. Promešajte, poklopite i ostavite na tihoj vatri.

Za to vreme na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa kad porumeni dodajte sitno sečen paradajz, beli luk i začine.

Sve to zalijte belim vinom i krčkajte 5 minuta. Potom dodajte lignje i nastavite sa krčkanjem.

Odvojte šoljicu za kafu sosa, pa sipajte u obaren pirinač i promešajte.

RIŽOTO SA LIGNJAMA

Course: glavno jelo