RIŽOTO OD LIGANJA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 500 g liganja
  • 70 g ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • veza peršuna
  • 2 kašike sirćeta
  • 200 g pirinča
  • so
  • biber

Upustvo

  • Lignje oprati, očistiti ih. Naročito obratiti pažnju na mali mehurić sa crnom tečnošću pošto će vam kasnije trebati. Iseći lignje na male komade.
  • U zagrejano ulje staviti prvo crni luk, pržiti ga dok ne požuti, zatim dodati sitno iseckan beli luk, iseckan peršun, sve to zajedno pržiti. Zatim dodati lignje i sirće.
  • Poklopiti i dinstati dok malo ne omekša. Onda dodati malo tinte iz mehurića, malo tople vode i poklopljeno kuvati uz dodavanje još vode.
  • Kada su lignje meke, dodati pirinač, još malo mlake vode i dalje kuvati na manjoj temperaturi.
  • Na kraju se dodaju 2-3 kašike ulja, so i biber.