RIBLJI TAKOSI SA MANGOM

Course: glavno jelo, hladno predjelo, toplo predjelo

Sastojci

  • 2 kašike maslinovog ulja za prženje + 2 kašike
  • 2 kašike soja sosa
  • sok od limete
  • 2 fileta ribe jako je lepo sa paniranim filetima soma,
  • 1/4 kašičica ljute paprike
  • 6 tortilja
  • crveni kupus
  • kačkavalj
  • ljuti sos po izboru

Za mango mešavinu:

  • 1 mango oljuštiti, bez koštice i iseckati na kockice,
  • 2/3 šolje sveže iseckanog ananasa na kockice,
  • biber
  • 1 veći crveni luk iseckati na kocke
  • 1 vezu peršuna sitno iseckati
  • sok od limete

Upustvo

  • Staviti fileti na foliju preliti maslinovim uljem, soja sosom i sokom od limete.
  • Lepo umočite i ostavite u frižideru 20 min da se marinira.
  • Dok čekamo filete, pomešamo sve sastojke u činiji i prelijemo limetom.
  • Kada završimo mariniranje, na laganoj vatri stavimo tiganj, 2 kašike maslinovog ulja, propržimo ribu dok ivice ne budu zlatno žute boje.
  • Iscepkati na komadiće. Staviti u tortilju i dodati mango mešavinu.