RIBA SA POVRĆEM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 3 do 4 kašike ulja
- 1 glavicu crnog luka
- 1 do 2 čena belog luka
- 1 kašika isečenog peršunovog lišća
- 1 koren praziluka
- 1 veća šargarepa
- 2 do 3 paradajza
- 750 g do 1 kg morskih riba
- so biber
- sok od limuna
- malo belog vina
Upustvo
- Ribe očistiti, oprati, nakapati sokom od limuna i posoliti.
- Zagrejati ulje, dodati sitno isečeni crni luk, na kolutove isečen praziluk i na kolutove isečenu šargarepu, pa sve poklopljeno dinstati.
- Kada je malo omekšalo, dodati očišćen, oljušten i na komadiće isečen paradajz i iseckan beli luk, pa kratko prodinstati sa povrćem.
- Dodati pripremljene komade ribe, sve pobiberiti i doliti malo tople vode. Na umerenoj temperaturi poklopljeno dinstati oko 30 minuta.
- Pred kraj kuvanja doliti malo belog vina. Pre služenja posuti iseckanim peršunovim listom.
- Uz ovako pripremljenu ribu služiti kačamak, kuvan krompir ili kuvan pirinač.