REZANCI SA SPANAĆEM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 100 g spanaća
  • 2 jajeta
  • biber
  • 1 čen belog luka
  • oštro brašno
  • mast
  • kisela pavlaka

Upustvo

  • Oprati, očistiti i malo posoliti 100 g spanaća, pa ga samleti na mašini za meso. U spanać dodati 2 cela jajeta, 1 žumance, malo sitnog bibera i 1 čen belog luka.
  • Sve zamesiti oštrim brašnom, kao i sve druge rezance, dobro testo izraditi i razviti koru. Iseći koru na trake pola santimetara široke i obariti ih u slanoj vodi. Čim rezanci isplivaju na površinu vode, oni su gotovi. Preliti ih mlakom vodom i staviti da se ocede.
  • U šerpu zagrejati mast, spustiti rezance na vrelu mast, promešati ih. Izručiti ih na činiju, preliti ih kiselom pavlakom, a zatim služiti.