ZAPEČENI PASULJ

Sastojci:

pasulj 2-3 dl

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

2 korena peršuna

2-3 čena belog luka

dimljene kobasice

suva mesnata slanina

Priprema:

Oprati pasulj, prokuvati u dve vode koje bacimo, staviti ga u treću vodu i kuvati.

U pasulj dodati da se kuva pripremljeno povrće, glavicu crnog luka sitno isečenog, 2 šargarepe i korena peršuna na kolutove isečeno, 2-3 čena belog luka. Poklopiti  i ostaviti da polako vri.

Kada je pasulj upola kuvan, dodati domaće dimljene kobasice, isečene na manje komade, i malo suve mesnate slanine. Kada je pasulj kuvan dodati blagu zapršku, koju pripremimo ovako.

ZAPRŠKA: U manju posudu sipamo malo ulja zagrejemo, vrlo malo stavimo brašna i crvene slatke paprike, promešamo da se sjedini i dodamo u pasulj, promešamo. Dodamo malo kuvanog paradajza i ostavimo da polako vri dok se ne izbistri, ne pojavi staklasta masa.

Na kraju kuvanja posoliti po ukusu.

Print Recipe
ZAPEČENI PASULJ
Serviranje
Serviranje