VIRŠLE U TESTU

Sastojci:

280 g brašna

so

kisela pavlaka

maslac

viršle

1 žumance

Priprema:

Na dasci prosejati 280 g brašna, dodati soli i toliko kisele pavlake da se može napraviti testo kao za pitu.

Umešeno testo razviti oklagijom u obgu pola santimetra debelu. Preko razvučene kore iseći tanke režnjeve maslaca.

Kad je celo testo pokriveno maslacem, umotati testo u trubu, pa ponovo razviti u obgu pravougaonog oblika u širini 12 cm. Debljina razvučene kore treba da je manja od pola cm. Od ovako razvučenog testa iseći trake 2 cm široke i omotati ih oko presnih viršli i to koso kao što se uvijaju kalupi za šamrolne.

Na kraju viršli testo stisnuti prstima. Zatim ih staviti u pleh, premazati testo žumancetom i peći u rerni.

Print Recipe
VIRŠLE U TESTU
Serviranje
Serviranje